Vinmager José María García leverede i mange år sine eftertragtede druer fra vinmarker, hvor vinstokkene har en alder mellem 40 og 80 år, til tophuset Pesquera. Men i slutningen af 1990’erne investerede han i et helt nyt vineri, hvor vinen kun føres rundt i vineriet via tyngdekraften. Et såkaldt “all gravity”-vineri. Den nænsomme behandling af mosten, uden pumper, gør at vinen får mest mulig stabilitet og bevarer alle sine aromaer.
Reserva’en med 15 måneder på 100 % franske egefade er formelig pakket med vilde blåbær, boysenbær, krydderier og fed, blød, næsten olieret frugt. Ekstremt velbygget vin, hvor ordet ‘balance’ falder én i munden fra første slurk. Ribera del Duero har i mange år haft førertrøjen i den spanske vinverden.Navne som Pesquera, Pingus og Vega Sicilia får ærefrygten frem i enhvervinelsker, og vinene er stærkt efterspurgt i hele verden. Figueros 15 meses er gamle vinstokke, 100% tempranillo og lagring på fade af højeste kvalitet.