En typisk menu mortensaften er and eller gås, men ved du hvorfor?
Nedenstående giver vi forklaringen på hvorfor vi spiser gås eller and mortensaften, men inden, vil jeg lige fortælle at vi levere hurtigt og billigt til hele landet.
Mortensaften fejres den 10. november til minde om biskoppen Martin af Tours, der ikke ønskede at være biskop. Han levede i 300-tallet i Romerriget, og blev som 15 -årig en del af hæren, hvor rygtet om hans store hjerte for de fattige spredtes, samt hans evner til at helbrede de syge og få de døde til at genopstå. Derfor blev han betegnet som en hellig mand. Som 20-årig forlod han hæren og slog sig ned i Tour. Byens indbyggere ønskede ham som biskop, men det var Martin ikke interesseret i, så han flygtede og gemte sig i en gåsestig. Gæssene skræppede op og afslørede ham og Martin blev gjort til biskop.
Som hævn over gæssene, foranstaltede Martin at alle husstande skulle slagte og spise mindst én gås om året, på den dag Martin blev opdaget.
Hvorfor hedder det så Mortensaften, når nu han hed Martin, tænker du måske. Det gør det fordi, historien om Martin og gæssene først kom til Danmark i 1616, længe efter reformation i 1536 – hvor Helgenfesten ovelede med et nyt dansk navn; Morten Bisp.
Bestiller du din mortensaften menu hos Michaels Mad og Vin, sikres du et måltid i højeste kvalitet. Vi får leveret råvarerene samme dag som vi tilbereder og leverer maden til dig.
Vi glæder os til at modtage din bestilling – glædelig Mortensaften til dig!